Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Pure gastvrijheid bij Laurent Miquel thuis, juni 2017
Denk je eens in: in de stromende regen een uitgebreide lunch onder een geweldig grote oude, boom op het terras van Château les Auzines... en dan gewoon droog blijven!
In 2017 waren we uitgenodigd door het wijnhuis Laurent Miquel voor een 3-daags bezoek. Neasa Miquel was geen onbekende voor ons, aangezien zij bij de Vughtse Wijnkoperij al in het voorjaar 2017 een superinteressante masterclass has georganiseerd. We verheugden ons dus op het weerzien!
Fijn gezelschap, veel proeven en echt zeer deskundige uitleg door Laurent zelf. De man is zo gedreven bezig om elke dag stappen vooruit te zetten en zijn druiven nog beter tot rijping te krijgen. Zijn bevlogenheid over zijn werk zijn echt een voorbeeld.
Het gebied rondom Laurent Miquel is heel droog (onze regenbui was een zeldzaamheid!). Zo droog dat hij een eigen meer heeft aangelegd, waarin hij water opvangt voor zeer minimale irrigatie.
Tijdens uitgebreide wandelingen over het domein hebben we echt mooi inzicht gekregen in zijn werk aan de kwaliteit van de wijnen van Miquel.

 
2017-06-28
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency