Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Luxe verwennerij: 3-daagse naar de top van Bordeaux, mei 2017
Of ik meewilde met een Bordeaux reis. Heel graag natuurlijk. De klank van Bordeaux heeft iets magisch. Het zijn de grote namen aan de linker en rechteroever, die zo tot de verbeelding spreken. En 9 van die grote namen stonden op het programma: Château Beychevelle, Château d'Issan, Château Palmer, Château Latour, Château Léoville Poyferré, Château Lagrange, Château Angelus, Château la Conseillante en Château Pape Clément.
Een reis die zo bijzonder leerzaam is geweest. Fantastisch om alle verhalen na en naast elkaar te horen, tezien hoe bedrijven veel stappen zetten om elke dag beter en meer duurzaam te worden!
We zaten nog geen 5 weken na 27 april, de nacht waarin de vorst in heel West-Europa plots heel fors was. Met net een aantal weken mooi voorjaar achter de rug zijn veel wijngaarden toen een groot deel van de oogst toen al kwijtgeraakt. Echt bizar te zien hoe wijngaarden groen, maar zonder enige druif erbij staan.
Bij de ontvangsten bij de diverse wijnhuizen, waren natuurlijk ook de nodige lunches en diners. Daar hebben we met onze gastheren nogal wat blindproeverij gedaan. Echt vreselijk moeilijk.
Nog wat opvallendheden: bij Château Palmer heeft men een wassstraat voor de houten vaten voor de wijn gebouwd. Fantastisch! En een bizar gehee: bij Pape Clément, waar een replica van de tombe van de betreffende paus is nagebouwd. Tijdens de reis is natuurlijk het nodoge van diverse huizen ingekocht, hetgeen pas in de loop van 2019 in onze winkel terecht zal komen!

 
2017-05-28
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency