Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Royale ontvangst bij Castello di Brolio, Gaiole in Chianti, juli 2018
Tijdens onze vakanties lopen werk en vrije tijd heerlijk door elkaar. Hoe fijn is het als een importeur een werkelijke VIP ontvangst voor je organiseert?
Het kasteel Brolio is voor publiek geopend, zodat je je zelf ook in de historie van de Ricasoli’s kunt inleven.

We hadden de eer om door een nicht van de baron een rondleiding door het kasteel te krijgen; ook niet-publieke vertrekken kregen we daarmee te zien. 
We kwamen natuurlijk voor de wijnen van Brolio… Hoewel we een deel van de lijn al in het assortiment hadden, is het echt naast elkaar proeven, met de verhalen van het wijnhuis omlijst, superinteressant! Zo leerden we dat jaarlijks de monsters van de wijnen uit verschillende vaten voor botteling in een panel ‘blind’ wordt geproefd, waarin ook de verschillende leveranciers van die vaten voor de wijnen (de ‘tonnelliers’) zitting hebben. Zo worden de verschillende ‘ toastings’ van de vaten over en weer beoordeeld.
Naar aanleiding van dit bezoek (en de lunch in het restaurant bij het kasteel) hebben we de Torricella in ons assortiment opgenomen. 
De etiketten van Torricella, maar ook bijvoorbeeld van Casalferro, ontlenen de illustraties aan een antiek doek, waarop de stamboom van de Ricasoli’s is afgebeeld. Echt heel indrukwekkend hoe de historie op het doek letterlijk is verweven!
 
2018-08-01
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency