Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Sophisticated techniek bij Château Lynch Bages, okt. 2022
Mijn Bordeauxreis 2022 is er één van uitersten! Van misschien wel het meest landelijke domein rijden we naar de gloednieuwe winery van Lynch Bages in AOC Pauillac.
De weg leidt langs alle topdomeinen in Margaux, St. Julien en omliggende dorpen.

Lynch Bages ligt in het gehucht Bages. Zoals zoveel landelijke plekken, was het dorpje steeds leger. De familie heeft daarom het dorpje opgekocht en nieuw leven ingeblazen met een slager, bakker, etc.

Château Lynch-Bages is een vijfde cru uit het classificatiesysteem voor Bordeauxwijnen van 1855. Krachtige, bijna explosieve wijn met een donkerpaarse kleur en aroma’s van rijp zwart fruit, kruiden en een houttoets. De smaak is vol en geconcentreerd met verfijnde tannines en een lange afdronk. 

De winery van Lynch Bages is ultramodern.
Fantastisch om te zien hoe goede oude principes van het wijnmaken zijn gecombineerd met moderne technologie. De hoogste kwaliteit, gecombineerd met een zo duurzaam mogelijke productie.

Zo net in de laatste fase van de oogst is de wijnmakerij geheel in bedrijf. De kelder maakt wellicht nog de meeste indruk door het enorme aantal vaten wat ligt te rijpen!

Na de rondleiding uiteraard een uitgbreide tasting van vatmonsters en oudere jaargangen. Super de wijnen-in-wording met de gerijpte versies te kunnen vergelijken!
 
2022-10-14
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency