Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wandelen langs een favoriete wijngaard bij Villa Trasqua, sept. 2017
Chianti Classico is een heel aansprekend begrip en zo keken we ook erg uit naar de trip naar Villa Trasqua. Het is een middelgroot huis met een deels nederlandse familie als eigenaar. Tijdens de wandeling door de wijngaarden kun je heel mooi zien welke druiven er voor welke wijnen worden gebruikt. Zo is mijn persoonlijke favoriet van dit huis, de Gran Selezione Nerento, een cru van een single vineyard. Een mooi afgebakend driehoekje met de oudste wijnstokken en de beste expositie. Het mooiste fruit aan de basis van de mooiste wijn.
Uiteraard was het tijdens deze trip groots genieten. 
Genieten van een mooie tasting in in de Villa zelf, waarbij we allerlei oude jaargangen hebben kunnen proeven. Zo heerlijk als wijnen hun volle potentieel hebben bereikt. Direct ben ik ook gevallen voor de Vin Santo. Gemaakt van sangiovese en maar liefst 36 maanden gerijpt. Alleen de naam al is een feest: Trasanto Vin Santo del Chianti Classico DOC Occhio di Pernice...
Groots genieten was ook het diner wat we bij Dario in Panzano in Chianti hebben genoten. Alle wijnen van Villa Trasqua in opbouw bij de fantastische gangen die Dario voor ons bereidde. Dan zie je hoe mooi wijnen van de Sangiovese druif zijn in combinatie met vleesgerechten!
 
2017-09-03
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency