Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Zoveel variatie in Cortese bij Castello Bargaglio in Gavi, juli 2018
Elke vakantie biedt weer een mooie gelegenheid wijnhuizen te bezoeken! Ditmaal waren we in Gavi, waar Castellari Bergaglio is gevestigd.
Wijnmaker én eigenaar Marco lichtte ons de wijnen toe en liet ons alles naast elkaar doorproeven. Onvoorstelbaar hoe wijnen van één druivenras van diverse bodemsoorten zo enorm kunnen verschillen! Met die Cortese druif worden ook door Marco heel verschillende bereidingen toegepast.
Mijn favoriet is nog altijd de Ardé, de mousserende wijn, met zoveel verschillende aroma's en een heerlijke mousse. Een wijn waar je tijden aan kan snuffelen en van kan proeven.
De geschiedenis van Castellari Bergaglio is die van een familie die laat in de 19e eeuw besloot om de tijd te wijden aan de wijnproductie laat in de 19e eeuw. Het doel van de wijnmakerij is altijd geweest om wijnen te maken waarvan de kenmerken onmiskenbaar verbonden zijn met het terroir, en om deze aandacht te krijgen, is de nadruk gelegd op de Cortese-druif, kenmerkend voor het Gavi-wijngebied.
Het huis is succesvol en wordt tot de beste in het gebied gerekend. Marco is zelf  zeer bevlogen in het maken van de wijn en op een behoorlijk ingetogen manier doet hij zijn verhaal. Heerlijk om zo over techniek van het maken van de wijn te kunnen uitwisselen! Niet alle varianten zijn altijd goed verkrijgbaar in onze winkel. De oplages zijn niet groot en over 2017 heeft Marco een oogst van 30% minder dan normaal kunnen binnenhalen door enorme droogte.Maar wat we hebben staan is echt Gavi van de beste soort!

 
2018-07-24
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency