Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week, 8 november: Masca del Tacco Susumaniello
2017-11-08
De eerste koude dagen hebben we achter de rug. En dan komen wij met dit superfijne flesje…. Stevig rood voor bij stevig eten. Hoe leuk als cadeau!
Deze rijke wijn van Masca del Taco komt uit het hart van het wijngebied Puglia. De naam heeft hij verkregen door het gebruik van de inheemse druifsoort Susumaniello, deze is lang weg geweest. Maar gelukkig heeft Masca del Taco deze weer terug aangeplant.

Gematigd klimaat met een zachte lucht die vanaf de Tyrreense Zee binnenkomt. Erg warm in de zomer en mild in de winter. Rode aarde, rijk aan organische stoffen.

De oude ranken geven inmiddels prachtige druiven en de kwaliteit van de wijnen schiet nog elk jaar omhoog. De wijngaarden beslaan ongeveer 250 hectare. In de wijn gaarden wordt het werk vooral met de hand gedaan, vinificatie is traditioneel en hier wordt veel gebruik gemaakt van houten vaten.

Handgeplukte druiven. Temperatuurgecontroleerde maceratie en fermentatie op roestvrij stalen vaten. Rijping gebeurt op verschillende soorten van oude houten vaten.

De Susumaniello druif geeft in de geur mooie indrukken van zwart fruit zoals, kersen, bramen en besjes maar ook nuances van kruiden zoals kaneel, zwarte peper en vanille. In de smaak is hij heel zacht maar erg rijk in zijn smaak, veel terug kerend zwart fruit met tonen van pruimen, chocolade, vanille en kersen jam.

Grill of barbecue, wildgerechten, bereidingen met paddestoelen, kruidige vleesbereidingen en medium gerijpte kazen.

De wijn kreeg in 2016 maar liefst 98 punten van Dr. Luca Maroni.

Wij zetten aanstaand weekend deze hartverwarmende en hartveroverende wijn voor je open! Kom ‘m lekker proeven en betaal geen €13,95, maar €12,60. 
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency