Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Aveleda Loureiro & Alvarinho | DOC Vinho Verde | Portugal
2020-08-13
Onze Wijn van de Week is een hoogzomer-wijn! We zitten in een hittegolf met record na record. De Aveleda Loureiro & Alvarinho uit Vinho Verde is een fijne verfrissende wijn met nèt wat minder alcohol. 
Voor deze blend heeft Quinta da Aveleda alleen de allerbeste druiven van het wijngoed gebruikt. Zijn hebben deze klassieke blend ooit als eerste wijngoed uit de regio gemaakt en bleken daarmee erg succesvol. Als enige witte wijn ter wereld staat de Quinta da Avaleda Loureiro & Alvarinho al 5 jaar achtereenvolgens in de top 5 van Best Buy in het bekende tijdschrift Wine Enthusiast. 
De druiven worden s'nachts met de hand geplukt. Zodra het fruit op de wijnmakerij komt wordt er zo snel mogelijk geperst. Daarna volgt fermentatie op lage temperatuur. De opvoeding van de wijn gebeurt volledig in RVS tanks, met tevens 3 maanden sur lie rijping, wat zorgt draagt voor een heerlijk zacht mondgevoel. 
Quinta da Avaleda Loureiro & Alvarinho is droog en fris met een lichte bruis. De kleur is lichtgeel en de geur verraad veel frisse tonen van citrus, met een tropische toets van mango en bloemen. De wijn heeft een elegant afdronk. Een echte aanrader voor deze zomer!
Nu extra mooi geprijsd én zaterdag op onze Proeftafel!! 
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency