Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Beaurempart | Grande Réserve Gascogne
2022-03-17
Wijn van de Week! Deze frisse en smaakvolle Gascogne is is zo passend bij de eerste lenteweken! Onze Beaurempart Grande Réserve Blanc is een heerlijk klein feestje in je glas!

Een lichtgele wijn, van sauvignon blanc, kolombard en gros manseng, met intense aroma’s van kruisbessen, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang. Te serveren als aperitief, bij salades, gemarineerde groenten, curries en alles wat uit zee komt.

De Zuid-Franse appellation Côtes de Gascogne is gezegend met een ideaal klimaat voor de productie van frisfruitige witte wijnen. De koele bries uit de Atlantische Oceaan in het westen zorgt voor verkoeling in de wijngaarden en de druiven ontwikkelen hierdoor intense fruitaroma’s. De druiven worden ’s nachts geoogst en vervolgens op lage temperatuur vergist. Hierdoor blijven de frisse fruitaroma’s behouden en ontstaan expressieve wijnen die op vele momenten inzetbaar zijn en perfect aansluiten bij de smaak van de moderne consument. De witte wijnen uit Gascogne zijn veelal een blend van sauvignon blanc en de inheemse colombard en gros manseng.

Een mediterraan klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. De bodem is alluviaal, met klei en zand. De wijngaarden liggen op licht glooiende heuvels. Vinificatie: De ‘s nachts geoogste druiven krijgen 24 uur schilinweking. Het beste sap wordt vervolgens vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Het sap verblijft 40 dagen op 0˚C om zoveel mogelijk fruitaroma’s te verkrijgen. Na rijping op de lie (gistbezinksel) wordt de wijn gebotteld..

Tot en met woensdag 23 maart nu met 10% korting!
 
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency