Wijn van de Week! Aanstaande zaterdag een heerlijke Proeverij-op-Inloop… Wijnen bij Wild. Speciaal voor jou hebben we een overzicht gemaakt welke wijnen bij welke wildgerechten te matchen. Deze
Brindisi Riserva uit het zuiden van Italië staat zeer zeker op onze Proeftafel en is onze Wijn van de Week.
Deze Brindisi is een zachtaardige ‘comfortwine’ uit de hak van Italië gemaakt met populaire Pugliese druiven. Zwoel door-stooft zwart fruit. Milde houtrijping zorgt hier voor diepte en een fijne specerijen toets. Veel wijn voor een zeer vriendelijke prijs.
Tot en met 2 november 10% korting!
Gestoofd fruit, bramen, zwarte bessen, aardbeien, rijpe kersen, kaneel en wat vanille. Zwoel met een pittige afdronk. Lekker bij rood (pittig gekruid) vlees, pasta`s met stevige saus, zachte kazen, klein wild, stoofgerechten en kerriegerechten
Casa Vinicola Botter maakt al sinds mensenheugenis wijn. Het is inmiddels een groot en modern bedrijf waar de bekende wijnmaker Luca Botter geweldige resultaten boekt. Moderne manier van werken, maar wel met bewustzijn voor de natuurlijke omgeving. Ze maken o.a. moderne blends, cépage-wijnen en Prosecco’s, mét gevoel voor authenticiteit. Het bedrijf zit in de Veneto, niet ver van Venetië. Internationale speler, 98% van de productie wordt geëxporteerd, vooral naar het westen van Europa.
Puglia, gelegen in de ‘hak van de laars’ van Italië, is een wijngebied waar zeer veel wijn geproduceerd wordt, en gelukkig de laatste jaren met een enorme ontwikkeling op kwaliteitsniveau. Brindisi is behalve een gemeente één van de 25(!) DOC’s die het gebied rijk is. Het is er doorgaans zeer droog met hete zomers, de wijnen kenmerken zich dan ook door een heerlijk zondoorstoofd karakter.