Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Domaine de Marotte | Cuvée Niels | AOC Ventoux
2022-02-18
Wijn van de Week! Het goede nieuws van deze week is wel dat we weer naar een ’normale’ wereld lijken te gaan… Dus krijgen wij ook weer heerlijk wijnmakers over de vloer! Deze week gelijk al hebben we de makers van Domaine Marotte op bezoek. Hun Cuvée Niels komt uit de AOP Ventoux en draagt de naam van 1 van de zonen van het gezin.

Daan en Elvire van Dijkman zijn Nederlandse wijnboeren in de Provence. Sinds 1998 produceren zij op Domaine de Marotte biologische wijnen, die uitblinken in kwaliteit. 
Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Bij duurzaam werken hoort dat men al het onkruid handmatig of mechanisch verwijderd. Om daarna te composteren tot voeding voor onze planten. Verder is een gezond bodemleven heel belangrijk. Want daardoor zijn de planten veel sterker en minder vatbaar voor ziektes. Bovendien is de smaak van de druiven ook nog eens veel krachtiger.

Grotendeels handmatige oogst. Gedeelte maçeration carbonique, gedeeltelijk kneuzen, volledig ontstelen. Vergistingstemperatuur maximaal 28 °c. Vergisting ongeveer 3 weken. Het ”overbrengen” van de wijn zoveel mogelijk dmv zwaartekracht. 

De geur is vol en rijk. Je ruikt kersen, bramen en zwarte bessen, Provençaalse kruiden maar ook iets van mint en vanille. De smaak is heel lekker stevig maar ook elegant. De afdronk is fris en rond met voldoende lengte. Een hele goede evenwichtige wijn met een uitzonderlijke goede prijs-kwaliteit-verhouding. Ook gekoeld is deze wijn een aangename verrassing.

Kan 3 tot 5 jaar na de oogst bewaard worden.

Tot en met woensdag 23 februari nu met 10% korting!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency