Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Domaine Jacqueson | AOP Rully 1er Cru Les Cloux | Bourgogne | Frankrijk
2019-11-08
Herfst in volle gang! En wat is het dan fijn om heerlijk te koken en te tafelen! 
Zaterdag 9 november zetten wij een aantal mooie Wild-wijnen voor je open. Wijnen die super matchen met wild. Zoals deze rode Rully, onze Wijn van de Week! 

Domaine Jacqueson is gelegen in het gebied Côte Chalonnaise. De Côte Chalonnaise is een deelgebied van de wijnstreek Bourgogne. De Côte Chalonnaise ligt ten zuiden van de Côte d'Or waar dezelfde bodemstructuur wordt voortgezet.  
Het is nog steeds het belangrijkste gebied van de Bourgogne qua productie. De druiven van de regio zijn voor-namelijk Pinot Noir en Chardonnay. 

De wijngaarden van Rully werden na WO I verlaten door de wijnboeren. Pas in 1946 komt Henry Jacqueson terug om (als eerste) de wijngaarden van de grootvader van zijn moed-ers kant nieuw leven in te blazen. De wijnen van Rully blijven tot in de jaren '70 eigenlijk vrij onbekend buiten de regio. Tegenwoordig bezitten Paul, zijn vrouw Pierrette en hun dochter Marie 12 ha in Rully en Mercurey.

De druiven worden met de hand geoogst. Tijdens de gisting wordt de hoed (de schillen, pitten etc. die boven komen drijven) bovenop het sap regelmatig door de wijn geroerd om veel concentratie en kleur te verkrijgen. Na de gisting rijpt de wijn ongeveer een jaar op eiken vaten voordat ze wordt gebotteld.

Heldere kleur, in de geur kersenfruit met duidelijke aardse tonen. De aandronk heeft veel fruit, vervolgens prettig sap met wat stevigheid. De lange afdronk en de concentratie ver-raden dat dit een wijn is die wel een aantal jaren kan blijven liggen.        

Zeer goed te combineren met onder meer kalfsvlees, wilde eend en fazant.

Loop zaterdag 9 november gezellig binnen en proef met ons mee! De voor jou uitgezochte Wild-wijnen staan voor je open tussen 14.00 en 17.00 uur.
Op de gehele collectie geldt een korting van 10% tot en met zondag 10 november 2019.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency