Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Farina Appassilento Rosso
2017-02-01

Deze maand introduceren wij een nieuw wijnhuis uit de Veneto: Farina. We gaan je deze maand ook uitgebreid kennis laten maken met deze aanwinst!

Om te beginnen met deze mooie Appassilento Rosso, vol rood, sappig met veel kersen ook wat florale tonen. Een heerlijke geconcentreerde wijn bij je maaltijd, iets drogend, met een mooie bitter in de lange afdronk.

Veneto behoort tot de grootste wijngebieden van Italië. De Valpolicella regio, ten noorden van Verona, is het belangrijkste wijngebied van Veneto en er wordt al eeuwenlang wijn gemaakt. De omstandigheden zijn hier uitstekend om fantastische wijnen te produceren. Door initiatieven van goede wijnbouwers is de kwaliteit de afgelopen decennia enorm gestegen.
Amarone, Soave, Recioto en Ripasso vinden allemaal hun herkomst in dit gebied.

Farina is een traditioneel wijnhuis, dat met alle liefde en kennis gerund wordt door de familie Farina. Het is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit de ambitie van de familie Farina om wijnen van hoge kwaliteit te produceren en te exploiteren. Vandaag de dag zijn neef en nicht Claudio en Elena Farina verantwoordelijk voor het bedrijf. Zij vormen de derde generatie en samen met Claudio’s vader Sandro, blijven zij Farina ontwikkelen als een onderscheidend wijnhuis. Sandro’s ruime ervaring zorgt voor het historisch besef en verzorgt de veelal zeer lang bestaande klantcontacten. Elena voegt haar vrouwelijke ‘touch’ in het proces van wijn maken toe en Claudio is met zijn vastberadenheid en nieuwsgierige aard de motor van Farina.

Voor deze Appassilento past Farina een speciaal procedé toe. Na het persen van de druiven blijven ze in contact met de schil. Voor de rode druiven voor de Rosso zelfs vijf tot zes dagen. De lage temperatuur en een lang 'rusttijd' van de wijn zorgen voor natuurlijke, volle en elegante wijnen. Appassilento is eigen aan Farina en uit zich in praktische zin door het verlengde vergistingsproces. Het gevolg is een wijn met diepte en een unieke concentratie aan smaken. Tijdens het proces komt de temperatuur nooit boven de 20 graden en zo blijft de wijn fruitig en toegankelijk.

Prachtig bij rijke vlees gerechten, maar licht gerijpte kazen zijn ook een goede keus bij de Farina Appassilento.

Nieuwsgierig? Tot eind van deze maand kost deze wijn slechts 7,99 in plaats van 9,95! Aanstaande vrijdag en zaterdag kun je de wijn proeven in ons Proeflokaal.
Bovendien hebben we een groot deel van de hele lijn van Farina op zaterdagmiddag 11 februari te proeven in een speciale Thema Proeverij.
Tot snel,
wijnblog
wijn van de week
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency