Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Fattoria Le Pupille | Poggio Argentato
2022-06-23
Wijn van de Week! Deze Fattoria Le Pupille | Poggio Argentato uit Toscane is toch zo’n fijne verrassing in je glas! Een niet-alledaagse blend van Sauvignon Blanc, Traminer, Petit Manseng en Semillon geven geurigheid, frisheid en lekkere sappige structuur.

De Poggio Argentato heeft een stro-gele kleur. In de neus merk je meteen het rijke boeket aan witte bloemen, zoals meidoorn en acacia. Het mondgevoel is zacht, en wordt ondersteund door een goede zuurgraad en flinke sappigheid. Een rijke, minerale wijn met een stevige structuur, fijne zuren en de nodige elegantie.Perfect als aperitief, bij schaaldieren, rauwe vis, wit vlees en verse kazen, alsook met gegrilde groenten.

De naam Le Pupille komt van de twee boerderijen boven op de twee heuvels, die beschouwd worden als de ogen (pupillen) die waken over het middeleeuwse dorp Pereta. Elisabetta Geppetti maakte van dit familiedomein een modern en ondernemend wijndomein, dat vandaag de dag 75 ha wijngaarden bezit, verdeeld als mozaïek tussen de prachtige gebieden van Maremma. 
Bodem rijk aan klei en ijzer met een sterke component grind van zandsteen. Druiven afkomstig uit wijngaard Pian di Fiora (Pereta) en San Vittorio (Scansano), gelegen op 200-250 meter boven het zeeniveau, Zuid-Oost gericht. Gemiddeld 4500 à 6500 planten per hectare. Er worden ca. 45 000 flessen per jaar geproduceerd.

De oogst vindt eind augustus, begin september plaats. Zachte persing, dan schilinweking gedurende 3 uur bij lage temperaturen (16°C) in inox stalen tanks, vervolgens persing. Alcoholische gisting in rvs en vervolgens voor 1/3 van de wijn nog een malolactische gisting. Rijping gedurende 5 maanden in stalen vaten, behalve voor de Petit Manseng, die fermenteert en rijpt in nieuwe vaten van 500 liters.

Tot en met woensdag 29 juni met 10% korting!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency