Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Glen Carlou | Cabernet Sauvignon
2020-08-27

Onze Wijn van de Week is een Cabernet Sauvignon met een zonnig karakter uit Paarl, Zuid-Afrika. Zonnig genoeg voor toch nog die BBQ komende weken, maar ook heerlijk bij je eerste stoof van het najaar!

Opgericht in 1985, een relatief jonge producent maar met een grote reputatie als één van Zuid-Afrika’s beste producenten. Dit wijnhuis is gevestigd in het midden van de regio Paarl, met zijn Mediterrane klimaat en wijngaarden gelegen aan de voet van de beroemde Simonsberg.

De vergisting vindt plaats in open vaten van roestvrijstaal, waarbij de most 3 keer per dag gedurende 3 weken wordt overgepompt voor meer extractie. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 15 maanden in Barriques (eikenhouten vaten van 225 liter) van 2 jaar oud. Doordat er geen nieuw hout wordt gebruikt voor de rijping, zijn de houttonen in de wijn niet overheersend.

De wijn is krachtig en geconcentreerd, maar heeft door zijn soepele fruitaroma’s en toegankelijke tannines ook een hoge ‘doordrinkfactor’.

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency