Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week!: Gomez Cruzado | Rioja Crianza
2022-08-19
Wijn van de Week! De Vuelta komt naar Den Bosch en dus een Spaanse selectie deze week… Deze Rioja van Gomez Cruzado geeft je in deze zomerweken licht teruggekoeld naar 16-17 graden, helemaal het lekkere blijvende vakantiegevoel!

Goméz Cruzado, een bodega boutique in Haro, Rioja Alta. Familiebedrijf sinds 1886. Hier wordt zeer precies wijn gemaakt, met sterk gevoel voor traditie. Deze wijn wordt twaalf maanden gerijpt in een mix van oude en nieuwe barriques van Amerikaans eiken. Blend van verschillende wijngaarden Tempranillo en Garnacha, met als doel alle terroir facetten van Rioja Alta in smaak te verenigen. Mooi donker fruit in de smaak, pruimen, tabak en vanille. Zachte en ronde dronk, met milde tannine. Toegankelijke ‘comfortwine’. Serveer met diverse vleesgerechten zoals lamsrack met chimichurri, rosbief uit de oven, beef wellington, chili con carne, maar ook lekker bij comfort food als pizza salami, lasagna, taco’s of burritos. Heerlijk bij een plateau oude kazen of gewoon als borrelwijn.

Bij Gómez Cruzado wordt zeer precies wijn gemaakt, met sterk gevoel voor traditie. Ze hebben veel oog voor de specifieke eigenschappen van de verschillende terroirs, en het effect ervan op de betreffende druivensoort. Ze luisteren hierbij aandachtig naar de mensen die hun hele leven in de wijngaarden hebben gewerkt. Bij Gómez Cruzado dus ruim baan voor de expressie van terroir in de verschillende wijnen.

Deze diepe interesse in de potentie van de wijngaarden zorgt ervoor dat de wijnen op elk niveau uitblinken; zowel de generieke crianza als de ‘single vineyard’ wijnen zijn elke euro meer dan waard.

Traditioneel gezien wordt Gómez Cruzado ook geroemd op de witte Rioja’s. Waar het maken van de blanco variant door veel bodega’s gezien wordt als een extraatje, is het hier een heuse traditie en is een flink deel van de productie (zo’n 25%) voor witte wijnen gereserveerd.

Rioja Crianza moet minimaal 2 jaar rijpen waarvan verplicht 1 jaar op hout. Deze wijn wordt 1 jaar gerijpt in een mix van oude en nieuwe barriques van Amerikaans eiken. Blend van verschillende wijngaarden, met als doel alle terroir facetten van Rioja Alta in smaak te verenigen. Mooi donker fruit in de smaak, pruimen, tabak en vanille. Zachte en ronde dronk, met milde tannine. Toegankelijke ‘comfortwine’.

Tot en met donderdag 24 augustus krijg je 10% korting op deze wijn!
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency