Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Juan Gil | Pedrera Monastrell-Shiraz | DO Jumilla | Spanje
2020-08-21
Wijn van de Week! Dit weekend een overgang naar ’ander weer’, ’ weer naar school' en werkritme. Alle reden om nog eens heerlijk de BBQ aan te steken. Mét deze heerlijke Pedrera Monastrell-Shiraz. 

Al van in de Romeinse tijd staat de DO Jumilla bekend door zijn stevige, volle wijnen. De wijngaarden liggen in de zuidoostelijke hoek van het district Albacete. Het gebied wordt gekenmerkt door brede dalen en vlakten die doorkruist worden boor reusachtige bergruggen.

De prachtige bodega Juan Gil werd in 1916 opgericht, en is reeds generaties in handen van de Gil familie. Waar Juan Gil steeds één der toonaangevende wineries van de regio Jumilla was, markeert het zich vandaag nog meer dan ooit als topper van de regio. Dit is in hoofdzaak te danken aan de constante investeringen van eigenaar Miguel Gil.

Zijn wijnen van de regio Jumilla, wat synoniem stond met massa en basic, scoren nu bij de allerbeste van Spanje. En wat mooi is, niet enkel de topcuvées, maar elke wijn met de Gil handtekening is een genot.

Pedrera is de instap en geeft onmiddellijk de toon aan met een diepe kersenrode kleur erg intens. In de neus, bloemaroma's met een vleugje rijp fruit en mooie structuren.

Nu extra mooi geprijsd tot woensdag 26 augustus én zaterdag aanstaande op onze Proeftafel!! 
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency