Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week | Laurent Miquel | Vérité | nu ook op Magnum!
2022-02-24

Wijn van de Week! De Vérité van Laurent Miquel is één van de toppers van het huis Miquel. Houd je van houttonen, is dit echt een wijn om te proberen!

Laurent Miquel heeft een vaste plek bij de Vughtse Wijnkoperij. We hebben al een paar mooie ontmoetingen met Laurent Miquel kunnen hebben. Zo was Neasa Miquel in mei 2017 bij de Vughtse Wijnkoperij met een geweldig mooie Masterclass over het huis. In juli 2017 en opnieuw in juni 2019 bezochten wij zelf Laurent Miquel in de Languedoc en waren we een paar dagen te gast bij de familie. Wat een fijne gastvrijheid hebben we genoten!

Laurent Miquel gelooft sterk in de deelname van lokale en internationale specialisten op verschillende gebieden, zoals irrigatie, plantenvoeding en bodemonderzoek. Laurent Miquel gelooft niet in overdreven ingrijpen in deze aspecten. Voor hem is het vooral een kwestie van goede wijnstokken en een goed terroir; kleine rendementen, het hele jaar door hard werken in de wijngaard en respect tonen voor de bodem

Zijn Vérité Viognier is één van zijn mooiste wijnen en een ware expressie van Viognier met aroma's van abrikoos, perzik en honing. De wijn heeft een goede balans met hints van eikenhout. 

De Laurent Miquel Vérité Viognier smaakt perfect in combinatie met de Franse keuken, zoals gegrilde visgerechten van tarbot, kreeft en zeebaars of bij zachte kaassoorten als Camembert. Aanbevolen wordt om de wijn 1 uur voor het serveren te karafferen.

Deze magnum is in zeer gelimiteerde aantallen gebotteld in magnum formaat: in totaal zijn 1.360 flessen op de markt gebracht!

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency