Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Laurent Miquel | Verité | Mgnum
2022-06-02

Wijn van de Week! We hebben een heerlijk lang Pinksterweekend voor de boeg. Een lang weekend om heerlijk lang te tafelen! Met deze heerlijk houtgerijpte viognier Laurent Miquel Verité op magnumformaat bijvoorbeeld. 

De Vérité Viognier is één van de mooiste wijnen van Laurent Miquel en een ware expressie van Viognier met aroma’s van abrikoos, perzik en honing. De wijn heeft een mooie balans met hints van eikenhout. De Laurent Miquel Vérité Viognier smaakt perfect in combinatie met de Franse keuken, zoals gegrilde visgerechten van tarbot, kreeft en zeebaars of bij zachte kaassoorten als Camembert. 

Het huis Laurent Miquel heeft een vaste plek bij de Vughtse Wijnkoperij. We hebben al een paar mooie ontmoetingen met Laurent Miquel kunnen hebben. Zo was Neasa Miquel in mei 2017 bij de Vughtse Wijnkoperij met een geweldig mooie Masterclass over het huis. In juli 2017 en opnieuw in juni 2019 bezochten wij zelf Laurent Miquel in de Languedoc en waren we een paar dagen te gast bij de familie. Wat een fijne gastvrijheid hebben we genoten!

Wijnmaker Henri Miquel, met de bijnaam ‘Monsieur Syrah’, brengt in 1980 zijn eerste jaargang uit als wijnmaker. In 2009 kochten Laurent Miquel en zijn vrouw Neasa Corish Miquel het Château Les Auzines Lagrasse op het mooie land in de appellatieCorbieres.

Het voortzetten van het werk van de voorouders van Laurent Miquel en de cultuur is erg belangrijk voor Laurent en zijn vader Henri. Laurent Miquel gelooft sterk in de deelname van lokale en internationale specialisten op verschillende gebieden, zoals irrigatie, plantenvoeding en bodemonderzoek. Laurent Miquel gelooft niet in overdreven ingrijpen in deze aspecten. Voor hem is het vooral een kwestie van goede wijnstokken en een goed terroir; kleine rendementen, het hele jaar door hard werken in de wijngaard en respect tonen voor de bodem.

Deze Verité op magnum is slechts tijdelijk verkrijgbaar voor de superprijs van €40,00

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency