Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: MIP Classic Rosé | AOC Côtes de Provence
2022-10-27
Wijn van de Week! De klok gaat dit weekend naar wintertijd en we kunnen tegelijkertijd de BBQ gewoon weer aansteken… Een beetje gek is het wel. Om het weekend met 25 graden in het vooruitzicht tot een finale van de Indian Summer te maken hebben wij nog net wat extra MIP Classic Rosé voor je ingekocht..

MIP Classic Rosé is onze populairste onder zijn soortgenoten. Licht getinte rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast een verleidelijke geur van rozenblaadjes. Behalve als lichtvoetig aperitief is de Classic – jong gedronken – een aangenaam frisse begeleider van diverse Aziatische gerechten zoals pad thai, kip tandoori of yakitori spiesjes, diverse salades zoals blauwe kaas met peer, nasi goreng met zoetzure komkommer salade. tajines en ga zo maar door.

Het wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 hebben zij hun eerste wijn, de inmiddels beroemde MIP rosé, gemaakt. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein is gevormd uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van zeer smaakvolle roséwijnen die rijk zijn aan aroma’s.

In hun streven excellente wijnen te maken, hebben de wijnen van Guillaume & Virginie Philip al meerdere gerenommeerde prijzen van verschillende competities en wijngidsen gewonnen, waaronder voor de 9de keer de prix d’Excellence au Concours Général Agricole.

Op de overwegend stenige bodem staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen.

Door het warme en droge klimaat heersen er bovendien weinig ziektes in de wijngaarden en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de wijnen van Guillaume & Virginie Philip. Die zijn namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal zuiver.

Voor de MIP Classic worden ’s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache (respectievelijk 60%, 20% en 20%) direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Tot en met woensdag 2 november ontvang je 10% korting op deze superrosé!
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency