Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Ogier | Ventoux | Rhône | Frankrijk
2020-01-17

De Wijn van de Week is deze week de Ventoux van Ogier. Dit is een van de wijnen die komende periode in de Pick&Mix zit. Een nieuwe actie die om de 2 maanden verandert. Ogier Ventoux is een lichte, klassieke wijn uit de zuidelijke Rhône in Frankrijk.

Ogier Ventoux is een lichte, klassieke wijn uit de zuidelijke Rhône in Frankrijk. De wijn wordt op de markt gebracht door het beroemde wijnhuis Ogier Caves des Papes uit het even beroemde wijndorp Châteauneuf-du-Pape. Vanaf 1948 is het Huis Ogier zich gaan toeleggen op de wijnbouw. Daartoe werden er verschillende wijngaarden aangekocht en zorgde men voor het verwerven van de nodige know-how op wijnbouw gebied. Het Huis Ogier bezit prachtige gebouwen die in Romeinse stijl zijn opgetrokken. In hun kelders ondergaan hun wijnen een traditionele vinificatie en vindt de verdere rijping plaats in eikenhouten vaten. Vandaag de dag levert Ogier Caves des Papes de allergrootste appellations van de Rhône Vallei en is het wijnhuis toonaangevend in Châteauneuf-du-Pape.

De wijngaarden voor hun Ventoux wijnen liggen in het zuiden van de Rhône Vallei, in de regio van de bekende Mont Ventoux, vlakbij de steden Carpentras en Apt in de Vaucluse. De traditioneel gevinifieerde wijn heeft een paarsrode kleur en mooie aroma's van zwart fruit als braambessen en subtiele geuren van kruiden als laurier en drop. Zijn smaak is rijk en vol met heerlijk zwart fruit, zachte tannines en een mooie afdronk. De Ogier Ventoux is een heerlijke rode wijn voor elke gelegenheid. Lekker om zo te drinken, maar ook erg lekker smaakt bij lichte voorgerechten als carpaccio, bij lichte wildgerechten en bij jonge belegen of romige kazen.

2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency