Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de week: Pikes | Clare Hills Riesling | Clare Valley | Australië
2020-03-13
Zaterdag 14 maart zetten wij Riesling centraal. Minder groots dan gepland uiteraard, maar toch willen we je een aantal supermooie Rieslings laten proeven. Onze Clare Hills Riesling is daar 1 van en is daarom onze Wijn van de Week!

Clare Valley, slechts 33 kilometer lang, ligt in Zuid Australië op zo’n 130 kilometer ten noorden van Adelaide. Het gebied is in feite een reeks smalle, veelal van noord naar zuid lopende valleien op een hoogvlakte met onderling zeer verschillende bodemtypes. Dit is agrarisch land in handen van kleine wijnboeren die een ongewoon hechte groep vormen. Zij waren de eerste in Australië die op schroefdoppen overgingen om de bijzondere stalige zuiverheid van hun Rieslings te bewaren. De veruit meest geplante druif is Rhine Riesling, niet te verwarren met Clare Riesling.

Het familiedomein Pikes werd opgericht in 1984. De wijngaarden en de winery situeren zich in het historische en pittoreske Polish Hill River gehucht ten oosten van Clare Valley. Hier is het klimaat gevoelig koeler en de terroir uniek t.o.v. de rest van de vallei. Uiteraard draagt dit bij tot wijnen met meer structuur en karakter. De gebroeders Neil en Andrew Pike vinifiëren met het oog op een maximum aan fruit en houden van wijnen met finesse. Opvallend en bijzonder is de grote continuïteit op dit familiedomein. Uiteraard is elke jaargang een andere wijn, maar de eigen grootse stijl herken je jaar na jaar.

Dit is een prachtexemplaar! Gul en fruitig met mooie frisheid.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency