Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: Salentein Barrel Selection Cabernet Sauvignon | Vale de Uco | Argentinië
2020-10-01
Wijn van de Week! Aankomend weekend start de jaarlijkse Salenteinactie. Superfijn voor alle fans! Waar Malbec de meest beroemde uit het rijtje is, willen wij je juist dit weekend laten kennismaken met de Cabernet Sauvignon. Zwarte bessen, peper en wat vanille.... laat het je smaken!!

De wijngaarden voor deze Cabernet Sauvignon liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn koel door afdalende lucht uit de Andes en de dagen zonnig en warm. Dit alles geeft de wijn z’n unieke fruitige en rijpe karakteristieken.

De druiven worden met de hand geplukt. Een combinatie van moderne en traditionele technieken wordt gebruikt. Een volle, rijke en lange afdronk zodat u eindeloos kunt genieten van Salentein Reserve Cabernet Sauvignon. Met een bijzondere mix van aroma’s en smaken van zwarte bessen, peper en vanille, geeft deze robijnrode wijn een volle intense smaak af.  Harold Hamersma’s De Grote Hamersma bekroonde deze wijn met een 8+

Een heerlijke lamsbout met rozemarijn past perfect bij deze wijn. Ook malse biefstuk van de haas of wildgerechten kunt u combineren met deze Cabernet Sauvignon.
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency