Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week! Wijngoed Wolf Cabernet
2024-05-23
Wijngoed Wolf schittert weer in onze winkel en daarom willen wij samen met jullie de nieuwe jaargang proeven. Zaterdag 25 mei zetten wij een mooie en bijzondere selectie van Wolf voor je open.

Sinds 2016 werken Laura de Hollander en Bas Klerx er hard aan om op een biodynamische wijze een goede Nederlandse wijn te produceren. De passie voor druiven verbouwen en wijn maken begon jaren eerder in de Provence. Na daar een wijnmakersopleiding te hebben gevolgd en bij verschillende wijngaarden te hebben gewerkt, hebben Bas en Laura de sprong naar de Lage Landen gewaagd om daar wijn te gaan maken. Na grondig onderzoek van de grond en de overige randvoorwaarden voor het verbouwen van druiven, zijn de juiste druiven variëteiten uitgezocht die goed gedijen op onze Gestelse snel opwarmende zanderige leem bodem. De eerste stokken waaronder Pinot Gris, Souvignier gris, Johaniter en Cabernet Cortis werden met de hand geplant in 2016. Daarna volgden nog Cabernet noir, Sauvignac, Solaris en Pinot Noir. Er staan nu ongeveer 16.500 druivenplanten op 5 hectaren. De komende jaren wordt dit nog verder uitgebreid.

De wijngaard ligt op een eeuwenoude bolle akker die in de jaren een grondlaag gevormd heeft van humus, leem en verschillenden soorten zand. De zuidelijke ligging in Nederland garandeert een zacht klimaat met relatief veel zonuren en aanzienlijk minder regen dan andere delen van ons land. Dit maakt deze plek tot een uitstekende plek om mooie Nederlandse wijn te maken.

De Cabernet is gemaakt van de cabernet noir en cantor druiven, is spontaan vergist en heeft 12 maanden op ouden eiken vaten doorgebracht. In één woord: heerlijk!
Doordat het eiken wat ouder is geeft het meer structuur en diepgang in de smaak dan dat de wijn een overheersend hout karakter heeft. In de geur mooi rood fruit als bessen, kersen en cranberry’s, zwarte bessen en een fijne kruidigheid.

Serveer deze wijn met diverse gerechten als gebraden gevogelte met olijven, pasta’s of pizza’s op tomatenbasis en diverse gegrilde groenten.
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency