Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijn van de Week: William Fèvre | AOC Petit Chablis
2022-06-16
Wijn van de Week! Verras je vader met deze Petit Chablis van Willam Fèvre! 

In 1959 oogstte William Fèvre de eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 

Deze AOC Petit Chablis komt van wijngaarden net buiten de AOC Chablis. Een lekker frisse en gulle neus met limoen, grapefruit en florale invloeden met een voorbeeldige mineraliteit. Als aperitief of begeleider van pure en rauwe visgerechten en zeevruchten. Ook een prachtige combinatie met raclette of een kaasfondue. Eigenlijk is het een klassieker die je op zoveel manieren kunt inzetten!

Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden maakt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

Semi-continentaal klimaat met gure, natte winters. De Kimmeridgien-bodems zijn rijk aan (oester)kalk. De druiven worden op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Ook de rijping vindt plaats in roestvrijstaal.

In 2015 heeft het domein een duurzaamheidscertificaat verkregen de ‘High Environmental Value’ (HVE), dit is de hoogste kwalificatie voor de eisen die gesteld worden aan het milieu.

Tot en met 22 juni krijg je 10% korting op deze Petit Chablis!
 
2022® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency