Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijnblog 1: Bruisend genieten
2015-01-01


Ik kan me niet heugen ook maar een glas Champagne in mijn leven te hebben afgeslagen.

Heerlijk, vrolijk en feestelijk op elk moment van de dag. Van het openmaken van de fles tot het inschenken en toasten is het één groot genoegen. 

Nederland is niet zo’n Champagne-land, anderzijds: de consumptie groeit 20% per jaar. Kansen te over dus.

Even wat feiten op een rij (ontleend aan de Nederlandse Champagne Pagina's):
-    De consumptie in ons land ligt op 3 miljoen flessen. 
-    Waarvan 60% in de Kerst en Oud & Nieuw periode.
-    Nog erger: 1 miljoen flessen worden in het eerste half uur van het nieuwe jaar gedronken. Overwegend buiten in de kou, met vuurwerkdampen in de neus, met een oliebol in de andere hand.

Onlangs organiseerden we in de Wijnkoperij een Champagne Proeverij met 12 diverse wijnen, uit de Champagne en andere streken. Bijzonder om zoveel verschillende stijlen naast elkaar te kunnen proeven. Van strak droog naar een zoetje, van een scherpe mousse tot een mooi geïntegreerd parelsnoer van belletjes. Natuurlijk hangt veel ook samen met het prijskaartje.
Leuk èn leerzaam om van onze klanten zoveel verschillende reacties te mogen ontvangen.

In de voorbereiding kwamen we zoveel mooie wijn/spijs combinaties tegen voor mousserende wijnen! We delen ze graag met je, laat het je inspireren om meer te doen met Champagne!

- Tapas, iberico ham: Raventós i Blanc, Penedès, Spanje
- Voorgerechten met sashimi, sushi: Steininger Sekt, Kamptal, Oostenrijk
- Charcuterie, gevogelte: Champagne Laurent Perrier Rose brut
- Hoofdgerechten met witvlees, gevogelte, romige visgerechten: Champagne Dom Perignon 2006           
- Rood fruit soep met balsamico azijn, framboos: Champagne Ruinart Rosé
- After dinner: Champagne Taittinger - Nocturne Sec

Het team van de Vughtse Wijnkoperij heeft het jaar feestelijk afgeloten met oliebollen en de Nocturne Sec van Taittinger, heerlijk!

Nog een laatste tip. Probeer Champagne eens in wat ruimere glazen, of nog mooier, in Champagne coupes. Je zult zien, de aroma’s komen mooier tot hun recht, en zeg nou zelf: veel feestelijker toch?

Met bruisende groet!

Naomi

wijnblog
champagne
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency