Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Wijnblog 27: Toasten met de oliebol in de hand!
2016-12-31


Terugkijken en toasten op een voorspoedig Nieuwjaar. In ons land doen we dat met oliebollen en Champagne. Een derde van alle Champagne wordt in Nederland met Oudjaar geconsumeerd. Met een oliebol erbij dus.

Brut en Oliebol is niet mijn favoriete combinatie. Een zoet gerecht maakt een mooie Brut een beetje hard en zuur. Om het zoet van de bol mooi te matchen, kies ik voor een minder droge mousserende wijn.

Zoals de Champagnes Rich van Pol Roger en Nocturne van Taittinger. Met een heel kleine zoete ondertoon zijn dit heerlijke ‘after dinner’ Champagnes. Fijn natafelen tot de klok van 12!

Mocht je geen Champagne willen, maar iets wat goed betaalbaar is: de Schlumberger White Secco, gemaakt van de Welschriesling druif is net een tikje gezoet. Traditioneel gemaakt in de Weense wijnkelders van Schlumberger en met een prijs van €15,50 een geweldige prijs/kwaliteit verhouding.
Genoeg om van te genieten dus!

Ik kijk terug op een bijzonder jaar. Met de overname van de Wijnkoperij is een diepe wens uitgekomen. Een fijne overgang door een lange ‘inwerkperiode’ met Marianne en een warm welkom vanuit het team! Uiterst dankbaar naar de trouw van onze klanten en het bezoek van veel nieuwe klanten. Het brengt veel gezelligheid in de winkel en vertrouwen in de toekomst.

Om 12 uur toast ik op jullie en het nieuwe jaar!
Tot in 2017,

Naomi
wijnblog
nieuwjaar
2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency