Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Zaterdag 5 oktober: José Pariente en Priento Pariente op onze Proeftafel!
2019-10-05
We kijken uit naar 5 oktober! De wijnen in ons assortiment van José Pariente en Prieto Pariente zetten we die middag voor je open. Onze importeur legt je alles uit over het huis, de verschillende lijnen en de wijnen!
José Pariente heeft een mooie naam in Rueda en ver daarbuiten. De Vughtse Wijnkoperij bezocht deze zomer het huis. Tijdens de uitgebreide rondleiding door Ignacio Prieto Pariente viel op hoe technisch geavanceerd het wijnmaken wordt benaderd. De wijnen zijn superzuiver! 
In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden.
José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda. 
Ignacio en zijn zus Martina nemen het wijnhuis zo langzamerhand over. Vanuit een ambitie om meer te betekenen in de wijnwereld hebben zij een lijn uitgebracht onder de naam Prieto Pariente.
De kern van deze nieuwe uitdaging is gebaseerd op de selectie van zeer oude wijngaarden uit de provincie Valladolid. De oude wijngaarden geven zeer lage opbrengsten en hebben dus veel concentratie. Heel bijzondere wijnen!
Kortom, het wordt weer een fijne middag! Je hoeft je niet in te schrijven, loop gewoon gezellig binnen. De wijnen staan voor je open in ons Proeflokaal vanaf 14.00 tot 17.00 uur.
2023® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency