Onze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren
Cookies accepteren
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij: Weingut Schloss Lieser | Thomas Haag | Terroir kist 2019 | Mosel | Duitsland
2020-10-27
Nieuw bij de Vughtse Wijnkoperij! Unieke terroir kist Schloss Lieser 2019. Tijdens de oogst 2019 bezochten wij Schloss Lieser. Hoe bijzonder is dat! De chaos van de oogst, het organisatietalent wat coördineert dat op de juiste dag de juiste druiven geoogst worden... een zeer interessant bezoek bij een super interessante wijnmaker!

De streek langs Mosel, Saar en Ruwer geldt als oudste Duitse wijngebied. De Romeinen brachten de wijnbouw in grote stijl naar de Moezel.

Talrijke vondsten, waaronder diverse pershuizen uit de Romeinse tijd, getuigen van de grote wijnbouwtraditie. Tegenwoordig bevindt zich de helft van de aanplant in percelen op steile hellingen met een stijging van meer dan 30% en in terrassen.  Nergens anders ter wereld zijn zo veel steile wijngaarden te vinden als in het op vier na grootste wijngebied van Duitsland.

De champions league van Duitsland. Wat een geweldige riesling maakt Thomas Haag. Niet voor niets werd hij Winzer des Jahres 2015.

De Vughtse Wijnkoperij bezocht Schloss Lieser in september 2019, middenin de oogsttijd. Een voorrecht om tijdens deze hectische weken dit bezoek te brengen! We kregen met name inzicht in de logistieke complexiteit van het oogsten van zoveel verschillende wijngaarden.

In de 90er jaren heeft Thomas het samen met zijn vrouw Ute overgenomen in een erbarmelijke toestand. Door heel hard te werken is het weer in alle glorie verheven. Het wijngoed bezit ongeveer twintig hectare in de beste steillages van de moezel. Door 80 jaar oude stokken, alleen maar handmatig oogsten in meerdere gangen zijn de wijnen gegarandeerd met een geweldig ouderingspotentieel. Alle wijnen ondergaan een spontane vergisting in de meer dan 100 jaar oude gewelvenkelder. Ze zijn complex, elegant en mineraal tegelijk. En natuurlijk met een heel laag alcoholgehalte. Wijnen met een eigen identiteit en karakter.

Het zijn dan ook niet de minste hellingen waar de druiven vandaan komen, denk aan: Lieser Niederberg Helden, Brauneberger Juffer Sonnenuhr, Brauneberger Juffer, Wehlener Sonnenuhr, Graacher Himmelreich, Bernkasteler Doctor en de Piesporter Goldtröpfchen.

Deze unieke terroirkist 2019 bevat 6 door Thomas Haag gesigneerde trocken GG wijnen met 13,0% alc. van de wijngaarden:

Doctor | Juffer Sonnenuhr | Goldtröpfchen | Niederberg Helden | Himmelreich | Wehlener Sonnenuhr

 

2024® Vughtse Wijnkoperij | Website by Influid Digital Creative Agency